Thursday, November 11, 2004

hayvan sorunsali


elephanta'da onumuzde yuruyen hollandali turistin elmasini elinden almaya calisirken elini isiran maymun bu. elmayi yerken gorebilirsiniz resimde kendisini. goa'dan herkese e-mail attigimda yazdigimi buraya da yapistirmak istedim konuyla ilgili olarak.

sokakta olup bitenleri bile algilamakta bile zorlandik ilk basta. sopa gibi biseyin suyunu dikis makinesi gibi biseyler sikip icen insanlar, soganli garip bi karisimi gazete kagidinin icinden yiyip yalayanlar, garip cok cok garip kokular, iletisim kurmasi neredeyse imkansiz olan milyonlarca insan. taksi soforu (default olarak sag onde oturuyo bu adam trafigin geregi olarak) arada bi sola oturup elini saga uzatip arabayi kullaniyo filan - ve neden diye sorma sansiniz yok. which ya da what'la baslayan bi soru sorunca yes cevabi alma ihtimali %100 gibi bisey. tamamen farkli bi iletisim sistemi - cok buyuk bi kismi kafanin sola ve saga dogru sallanmasindan olusuyo zaten - bu hareket evet, hayir, bilmiyorum ya da belki anlamina gelebiliyo duruma gore.
hayvanlar bile benzer sorunlar iceriyo burda - dun garip bi adaya gittik. surulerce maymun vardi. ve birden maymun'u yeterince tanimadigimizi farkettik. ilk tanisinca ne yapmamiz gerektigini bilemiyoruz. gokce'nin deyimiyle "hayvanin adeti nedir bilmiyoruz". isirir mi, ziplar mi, ucar mi, kovalar mi, ustune yuruyunce kacar mi hicbir fikrimiz yok. sonra aslinda kopek kedi inek vb hayvanlari kullanmayi ne kadar iyi bildigimizi konustuk. koc'un yolunda inek gorunce arabayi ustune surunce gitmedigini, inegin hareketsiz bisey oldugunu, ama normal kosullar altinda saldirmadigini filan. (gerci goa'da kosan inek gordukten sonra bu onyargilarimizda da bi miktar degismeler oldu.) ama bahreyn'de devenin resmini cekerken hic emin diildik tum bunlardan - devenin de adeti nedir bilmiyoruz. onumuzdeki aylarda bu hayvanlarin kullanma kilavuzlarini bulup okumamiz gerektigi fikrine vardik.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

yine i like: onumuzdeki aylarda bu hayvanlarin kullanma kilavuzlarini bulup okumamiz gerektigi fikrine vardik.

2/14/2005 6:22 am  
Anonymous Anonymous said...

braidless sew in curly hair shilo hair extensions flip n go reviews Chinese Virgin Hair permanent hair extensions cost in delhi silver gray braiding hair lace wigs ice blonde hair extensions uk hair extensions while growing out hair lace wigs hotheads extensions arda wigs cool brown real hair wigs

11/20/2018 12:46 pm  

Post a Comment

<< Home